Чізкейк Брауні

чізкейк брауні

Дуже смачне, сирне печиво з шоколадним суфле. Це блюдо приїхало до нас з Америки, але за перші з’явилися чизкеки треба дякувати Стародавню Грецію, саме там вперше з’явилися ці солодкі ласі шматочки такого незвичайного десерту. У період століть інгредієнти для приготування чезкейкав змінювалися, страва удосконалювалося, але незмінним залишився головний інгредієнт – сир. Хочу представити вашій увазі один з варіантів цього чудового десерту. Готуємо Чізкейк Брауні.

Інгредієнти для приготування Чізкейку Брауні:

  • Шоколад чорний гіркий – 300 грам
  • Масло вершкове натуральне 65% жирності – 150 грам
  • Борошно пшеничне – 50 грам
  • Розпушувач харчовий – 1 чайна ложка
  • Яйце куряче сире – 3 штуки
  • Цукор пісок – 300 грам
  • Сіль – 10 грам
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Кава розчинна – 1 чайна ложка без гірки
  • Сир вершковий «Філадельфія» – 250 грам

Приготування Чізкейку Брауні

Крок 1: розтоплюємо шоколад

шоколад з олій

Для того, щоб розтопити шоколад нам знадобиться пароводяна лазня. Беремо глибоку алюмінієву каструлю, набираємо в неї звичайну проточну воду, пів каструлі буде цілком достатньо, і ставимо її на плиту, включену на сильний рівень. Вода в каструлі повинна закипіти. На час забудемо про воду і підготуємо шоколад і вершкове масло. Для нашого смачного чізкейку беремо 300 грам чорного самого справжнього натурального шоколаду і чистими руками кришимо його в глибоку скляну миску. Зверху на розкришений шоколад кладемо 150 грам вершкового масла 65% жирності. Для тих, хто любить, пожирней, можете взяти вершкове масло з більшою концентрацією жиру, особливої різниці немає, головне щоб це було справжнє масло без додавання води і рослинного жиру. Вода закипіла, ставимо на каструлю з киплячою водою скляну миску з раскрошенным шоколадом і вершковим маслом.

шоколад на паровій бані

Озброюємося дерев’яною лопаткою і інтенсивно перемішуємо шоколад з маслом, вони повинні повністю розтанути. Це процес довгий, через 2 -3 хвилини ви побачите, як тане масло розтікається і змішується з рідким шоколадом.

шоколадна маса

Розтанув чорний шоколад і вершкове масло ретельно перемішуємо лопаткою до однорідної маси, вона повинна бути без грудочок. Після того як ви в цьому переконалися, можете сміливо знімати миску з пароводяної лазні. Шоколадна маса повинна охолонути, і поки вона остигає, включимо духовку розігріємо до 180 градусів.


Крок 2: готуємо сир

сир філадельфія з яйцями і сахарів

Наш наступний крок це підготовка сиру. Беремо глибоку скляну миску кладемо в неї 250 грам вершкового сиру Філадельфія, додаємо 150 грам цукор, 1 пакетик ваніліну, 1 куряче яйце. Всі інгредієнти збиваємо протягом 9-10 хвилин на великій швидкості за допомогою міксера. Суміш повинна бути однорідною, без грудочок і крупинок цукру. Миску з збитою сирною масою на час відставляємо в сторону, скоро вона нам знадобиться.


Крок 3: готуємо тісто

борошно з розпушувачем і ванилинам

Поки остигає шоколад і розігрівається духовка, приступить до наступним не менш важливим кроків. Беремо ситечко і просіваємо через нього 50 грам пшеничного борошна прямо в маленьку скляну миску, додаємо 10 грам сіль і розпушувач. Ретельно перемішати інгредієнти столовою ложкою.

Беремо глибоку скляну миску, додаємо в неї 2 яйця і додаємо 150 грам цукру.

ложка кави

Кладемо 1 столову ложку сухого чорного розчинної кави.

збиваємо міксерів

Лопатки міксера промиваємо під проточною водою від залишків сиру Філадельфія, обтираем паперовими кухонними рушниками і встановлюємо назад на міксер. З його допомогою, збиваємо всі інгредієнти протягом 10 хвилин на самій високій швидкості.

До кінця 10 хвилини, суміш стане дуже густим і пишним, це саме те, що нам треба.

цівка шоколаду

Вимикаємо на хвилинку міксер і вливаємо в збиту суміш з яєць і цукру, розтоплені шоколад і вершкове масло.

лопатка в мисці

Пару раз перемішуємо вміст скляної миски дерев’яною лопаткою.

І збиваємо всю масу міксером протягом 2 хвилин на сильному рівні. Повинна вийти густа шоколадна маса.
шоколадна маса

Беремо миску з борошном, сіллю і розпушувачем і всипаємо ці інгредієнти в глибоку миску з шоколадною – яєчною масою.

шоколадне тісто

Всі інгредієнти ретельно, але акуратно, щоб не порушити цілісність бульбашок одержані під час збивання, перемішуємо дерев’яною кописткою до однорідної маси. В результаті у нас вийшло рідке шоколадне тісто.

чізкейк

Беремо деко, викладаємо на нього пекарську папір і виливаємо на його дно рідке шоколадне тісто. Акуратно зверху на тісто кладемо збиту сирну масу. Тупим кінцем ножа робимо розлучення в двох шарах чізкейку, від одного краю листа до іншого. Опускаємо ніж так, щоб він торкався дна дека, і проводите їм лінію, спочатку паралельно, а потім перпендикулярно. Загалом, на цьому етапі можна поекспериментувати і спробувати зробити який, будь цікавий малюнок у вигляді листя або ієрогліфів. Прикрашений візерунками, чізкейк випікаємо в духовці заздалегідь розігрітій до 180 градусів протягом 45 хвилин. Перевіряти готовність чізкейку вилкою не варто, ви можете порушити його цілісність, і чізкейк потріскається і поламається. Повірте 45 хвилин це точно час випікання цього тістечка з умовою того що духовка розігріта до 180 градусів. Готовий чизкей витягуємо з духовки і даємо охолонути прямо в листі до кімнатної температури. Після цього чизкей варто покласти в холодильник на 3 – 4 години.

нарізану чизкей

Коли чізкейк повністю охолоне, акуратно витягніть його з дека, притримуючи з ліва і права краї пекарської папери. Покладіть на стіл і наріжте квадратиками. Чізкейк дуже ніжне тістечко, так що після кожного надрізу промивайте ніж під проточною водою, для того що б на ньому не було розлучень від шоколаду, які будуть заважати подальшій нарізки тістечка. Шматочки Чізкейку Брауні покладіть в паперові стаканчики для тістечок. Пора спробувати!


Крок 4: подаємо Чізкейк Брауні

Чізкейк Брауні подається в паперових стаканчиках для тістечок, на тарілки. До цієї страви дуже імпонує чашка свіжого тільки завареного чаю або склянкою молока. Запаморочливо смачне тістечко з двома мінусами, дуже калорійне і дуже швидко з’їдається. Сподіваюся, Чізкейк Брауні припав до душі вам і вашим близьким. Приємною дегустації!

Приємного апетиту!


Поради:

− Чізкейк Брауні можна не розрізати, а подати у вигляді торта, попередньо прикрасивши його збитими вершками.

− Сир «Філадельфія», можна замінити сирами «Президент», «Кірі», «Рама», «Рікотта», «Маскарпоне» або будь-яким кремовим сиром. Головне щоб сир був жирний. Сирки Бурштин в стаканчиках, для цієї страви не підходять. Так само можна використовувати дуже жирний сир з дуже жирного молока. Якщо ви вирішите використовувати звичайний жирний сир, для початку протріть його через дрібне сито кілька разів.

− Шоколад для Чізкейку Брауні можна взяти підлозі гіркий, головне щоб він був справжній.

− Ви можете не робити розводи ножем, тоді вийде звичайне двошарове торт – тістечко.

− Якщо у вас є пароварка, ви можете в ній розтопити шоколад разом з вершковому масел. Якщо ви вирішили робити парову баню звичайним способом, замість скляного посуду, можете використовувати керамічну або залізну.